Wyniki w benchmarkach to jedno ale kompatybilność i optymalizacja to drugie (i moim zdaniem to jest ważniejsze).
Popatrzmy na takiego SGS2 z mali 400. Ostatnio przeczytałem komentarz użytkownika apropo SGS3 i tekst że "znowu będą problemy z niekompatybilnymi grami".
Ja One X maksymalnie byłbym w stanie zapłacić te 1800zł. Wcale nie wykluczam że jeszcze w tym roku bym go sobie sprawił ale póki co nie widzę takiej potrzeby (kupiłem sensacje niedługo po premierze, tak samo SGS2 i wiecie co? Na sensacji straciłem, na SGS2 też trochę).
Co do zastępowania laptopa tabletem. Polecam te artykuły:
Tablet zamiast laptopa? Sprawdzam: ASUS Transformer Prime (część 1) | Bez Przycisków
Tablet zamiast laptopa? Sprawdzam: ASUS Transformer Prime (część 2) | Bez Przycisków
Dla mnie tablet może się nadawać wyłącznie do:
- przeglądania internetu
- czytania elektronicznych gazet (broń boże nie książek)
- oglądania filmów (czy to na ekranie tabletu czy via dlna)
- słuchania muzyki (via dlna)
- grania w gry
Więc jak dla mnie dla ogólnie pojętej rozrywki a więc jest to gadżet.
Jeżeli ktoś wykorzystuje tablet do pracy to w porządku, jeżeli się sprawdza to czemu nie.
A co do one x, beats audio i słuchawek to szczerze powiem nie pamiętam kiedy ostatni raz słuchałem muzyki na słuchawkach z jakiegoś plajerka czy telefonu. Preferuje dobrą płytkę do samochodu sobie nagrać bo i tak poruszam się głównie samochodem.[COLOR="Silver"]