@Smogg - oczywiście, że 5 godzin, ale przy uwzględnieniu, że co 2 minuty załadowywali od nowa stronę... Nawet ja, po kursie szybkiego czytania, przeczytaniu naprawdę dużej ilości książek, dalej potrzebuję trochę więcej niż 2 minuty... Test był także robiony przy maksymalnej jasności, przy której (przynajmniej ja tak mam) nie da się czytać, co więcej wtedy telefon świeci jak szperacz z czasów drugiej wojny światowej i nauczyciel/wykładowca raczej domyśli się, że koszulka Ci nie świeci
Telefon i tak ładuję jak tylko idę spać (mówię o HD2) a i tak bateria pod koniec dnia jest praktycznie zawsze powyżej 50% naładowania.
Telefon służy mi też jako odtwarzacz muzyki (właściwie to głównie jako odtwarzacz...), a podobno przy słuchaniu muzyki 4 rdzenie mają być uśpione, a do roboty zagoniony piąty, energooszczędny, czyli tutaj nie powinno być jakichś rewelacji typu 'drain all the battery in less than 2,9 seconds!'.

Ale, całkowicie się zgadzam, że ta belka z menu to całkowity, kompletny, bezsensowny, idiotyczny, nieprzemyślany i oburzający fail. Ale z resztą tak nie jest, więc trzeba mieć nadzieję, że gdy HTC wyda łatkę do tego *cynicznym głosem Jeremy'ego Clarksona* geeenialnego paska z menu. będziemy mieć pieniądze na zamianę telefonu na jedyneczkę z iksem