Cziken, też nie widzę w tym nic dziwnego (choć patrząc na straty % baterii mojej Sensacji w ostatnim czasie, chyba mógłbym jednak zacząć...). Najbardziej "żre prąd" wyświetlacz. Samsung ma xxx-AMOLED-xxx (w miejsce iksów wstawcie odpowiednie pre i sufiksy), które pod względem wsuwania pojemności ogniw prezentują dużo bardziej umiarkowany charakter.
Jednakże to, że ja nie mam przekonania do Samsungów nie powoduje, że te telefony są ogólnie złe. Po prostu nie dla mnie. Notes mojego ojca nie skrzypi, spasowanie jest naprawdę dobre, zresztą jak całe wykonanie - nie mam się do czego przyczepić, naprawdę.
Mimo naprawdę głupiego pomysłu z tym "body" Sensacji i denerwującego mnie (oraz wielu innych użytkowników tego telefonu) spasowania i wyrabiania się w miarę używania "body" do reszty telefonu... nadal mi bliżej do HTC. Ot, tak już mam i już :P
Co do Sense 4... nie podoba mi się:
1. Zegar - wygląda jak podróbka samego siebie.
2. Guzik na pasku menu xD
3. Klawiatura... wolałem starą kolorystykę.
4. Ciągła, niestety, ramożerność - ponoć Sense w One X dalej co chwilę się restartuje... mimo 1GB pamięci, o którym mówiłem, że uważam, że jest to już jednak trochę za mało. Nadal tak uważam.