Trochę się nim pobawiłem i tak... (+ plus / - minus / ~ neutralnie, ale warto wspomnieć):
+ jest niesamowicie lekki,
+ wyświetlacz... czegoś takiego nie widuje się na co dzieńFenomenalny to mało powiedziane. Kolory + rozdzielczość... Nieprawdopodobna głębia wyświetlanej czerni... ajjj
+ patyczek jest ciekawy - gra w World of Goo jest naprawdę przyjemna
+ działa beta2 AM (na HD2 nie działała), a wielkość wyświetlacza powoduje, że naprawdę aż chce się być przez to prowadzonym
+ Samsung Apps i ich promocje z darmowymi aplikacjami
+ 16GB pamięci wewnętrznej + gniazdo microSD. Plus w kontekście odchodzenia od umieszczania gniazda w chwili posiadania dużej pamięci wewnętrznej (Galaxy Nexus, HTC One V, Apple iPhone).
- (subiektywny) dla mnie jakoś nie pasuje to na urządzenie do trzymania przy uchu. Może kiedyś mi przejdzie... ale w tej chwili nie potrafię się przestawić - za duże na telefon,
- nie wszystkie aplikacje, które ojciec kupił posiadając Leo są tutaj dostępne w Markecie (choć z czasem pewnie to się trochę zmieni),
- power z boku telefonu
- brak Sense :P
- Plus branduje słuchawkiDelikatnie, ale jednak...
~ nakładka działa poprawnie, szybko... aż strach to powiedzieć, ale nie jest taka fatalna. TW to już inne TW niż jakiś czas temu
~ na tę chwilę brak ICS. Update zapowiedziany na drugi kwartał, przy okazji z jakimiś megasuper bonusami Duża aktualizacja dla Galaxy Note w drugim kwartale - Telekomunikacja (telefonia komórkowa) - NT w INTERIA.PL - nowe technologie, komputery, gadżety, wynalazki, technologia, telekomunikacja, testy, komputer, test choć nie wiem jak się do tego ma posiadanie słuchawki z dystrybucji Plusa.
~ ubogie wyposażenie pudełka. Jak na taki telefon za taką kasę Samsung mógłby się trochę bardziej postarać, niż takie minimum słuchawki+ładowarka... Zabawne jest to, że całe pudełko tuż po otwarciu zajmowane jest przez ten telefon
~ zamykanie tylnej klapki "na wcisk", podobnie jak w SGS+... niby nie ściąga się tego tak bardzo często... ale mi się nie podoba. To od Sensacji zresztą też. I w DHD też nie. Najwygodniejszy pod tym kątem był dla mnie Leo.
Na razie ojciec zadowolony. Zobaczymy jak będzie po pierwszej nocy i jak już sobie wszystko poustawia. Dla jego zastosowań (prawie że zero gier, filmów itp., za to ceni sobie mobilność a w parze z nią internet + GPS + telefon + maile + książki... wydaje się to być najlepszym możliwym rozwiązaniem [tablet jest do tego za duży, no i to zawsze dodatkowe urządzenie do zabrania]).
Jeśli ktoś ma jakieś konkretne pytania dotyczące tego sprzętu - śmiało ;]