Witamy na HTC Forum - HtcClub.pl
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
    Junior Member
    Słuchawka
    HTC HD2

GPS - Automapa 6.8.1 - nie wyszukuje sygnału GPS

Witam. Z początku chciałbym zaznaczyć, że nie jestem zaawansowanym użytkownikiem HTC HD2, nie grzebie nim itp, bo mi to poprostu niepotrzebne, dlatego z góry prosze o cierpliwosc dla mojej niewiedzy. Otóż zainstalowałem na KARCIE SD (NIE NA TELEFONIE), Automape wersje 6.8.1. Z odpaleniem Automapy nie mam żadnego problemu, wszystko chodzi jak należy ( a nawet jeszcze lepiej, jak patrze na cudowny wyświetlacz ), dopóki nie dochodzi do momentu wyszukiwania sygnału GPS. Nawet jedna kreska zasięgu mi sie nie wyswietla. Jestem tym troche zdegustowany, i chcialbym jak najszybciej rozwiazac ten problem. Chcialbym sie dowiedziec, czy jest to wina telefonu, ze nie znajduje sygnału ( jeśli tak, to co moglbym zrobic, aby naprawic bład)? Dodam, że wersje ROMu mam dziewicza ;p czyli od kupna telefonu w salonie Plusa nic nie zmieniałem.
    Wersja ROM: 1.66.479.2 WWE
    Wersja radia: 2.07.51.22_2

Z góry dziekuje za pomoc

Senior Member [Sr Member]
    Słuchawka
    1

Odp: GPS - Automapa 6.8.1 - nie wyszukuje sygnału GPS

Zasięgu - zasięgu (GSM), czy zasięgu - satelit (GPS)? Jesteś jak rozumiem na otwartej przestrzeni (w domku, biurze, czasami i na balkonie - ciężko znaleźć fixa satelit). No trzeba pamiętać o tym, że czasami wyszukiwanie satelit może chwilę potrwać - warto zassać aktualne dane (QuickGPS - wymaga internetu) aby trochę usprawnić to poszukiwanie, choć nie zawsze wpływa to na bardzo radykalne skrócenie czasu koniecznego do złapania fixa
    OMGWTFLMFAO http://smogg.republika.pl/killme.gif

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
    Od siebie dodałbym jeszcze używanie Caps Locka...
    Punctuation is the difference between helping your uncle, Jack, off his horse, and helping your uncle jack off his horse.
    "Wgl" to skrót używany przez tych, którzy nie wiedzą jak prawidłowo napisać "w ogóle".

Senior Member [Sr Member]
    Słuchawka
    HTC EVO 3D

Odp: GPS - Automapa 6.8.1 - nie wyszukuje sygnału GPS

A polecałbym ci zacząć od upgreadu romu na 3.14 który znajdziesz na stronie producenta
    Zanim zadasz pytanie: BEST HD 2 Android: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=897191

Uprawnienia umieszczania postów