Witam serdecznie,
Opis sytuacji: Mam standardowego HD2 z pudełeczka z października zeszłego roku. System na nim to winda 6.5.
Wkurza mnie on niemiłosiernie bo potrafi wieszać się coraz częściej (trzeba sięgać do metody wyjmij baterię i włącz ponownie).
Czego używam:
1. Zestaw standardowy czyli telefon + sms
2. Maile (różne konta) - tu z kolei przydałoby się coś co ma Iphone - czyli aplikacja gmail umożliwiająca korzystanie z maila online (bez ściągania załączników, bo gdy są duże to nie można przesłać ich dalej, ponieważ nie mieszczą się w pamięci telefonu, a nie chcą ładować się na kartę pamięci)
3. Facebook + Twitter - aplikacje, które znalazłem na WM6.5 są beznadziejne niestety. Nie oferują pełnej funkcjonalności serwisów. Chociaż już Opera v.10 pomału daje radę, ale też nie ma opcji używania polskich liter. Tu znowu przewaga Iphone'a.
4. Nawigacja - teraz korzystam z Automapy. Z tego co wiem inne systemy jej nie obsługują, ale są przecież inne programy, które pewnie też się nadadzą.
5. Kalendarz z przypomnieniami
6. WIFI + Bluetooth
7. Aparat fotograficzny + kamera
8. Budzik (WM 6.5 umożliwia tylko 3 różne alarmy - czasem brakuje ;-)
Nie wymagam możliwości programowania indywidulanego, bo się na tym nie znam. Chodzi mi o możliwość korzystania z w/w rzeczy przy jednoczesnej stabilności systemu i szybkości reakcji.
Z tego co rozmawiałem z kilkoma znajomymi to polecają Androida, ale korzystali z niego na innych telefonach.
Zwracam się więc z prośbą do użytkowników tej samej maszynki.
- Co polecacie?
- Dlaczego?
- Skąd to wziąć i jak zainstalować?
Pozdrawiam bardzo serdecznie licząc na pomoc
Tomek