jednak nie ma też partycji SWAP - jak to wpłynie na pracę potem tego htc-hd2?
Partycja Swap to pamięć wymiany, dodaje ona Ram, pracuje tylko wtedy gdy pamięć Ram jest zajęta, możemy ją sobie włączyć w każdym momencie..
Rom Lite nie wymaga jej bo jej nie zapełnia, co nie znaczy że nie możemy jej mieć

jak mi się WRESZCIE uda zainstalowac któryś z cLK to jak potem wygląda procedura zmianiy na inny ROM także z cLK?
To wtedy chyba "nieco" prostsze?
Jak wgrasz rom przez CWM, nieważne czy CLK czy Magldr (Większość romów podczas instalacji wykrywa jaki mamy bootloader i wybiera sama kernel, lub daje nam ręczny wybór wskazania, podobnie z wersją ROM, T-Mobile czy Europejska ) to każdy inny rom wgrywasz tak samo, jest to prosta procedura, gdy już zapoznasz się trochę z modzeniem polecam dotykową wersję CWM, fajna i przyjemna :P
Reasumując najtrudniej przygotować HD2,tzn wgranie Radia,CLK/Magldr i CWM.. potem już z górki :P

i jeszcze nie odpowiedziałes mi czy zmienia sytuację fakt, że RADIO mam już to najnowsze... czy więc muszę robić te kroki:
"3. Task29 + Radio 2.15.50.14
Niee, chodzi tylko o to by radio miało numery 2.XX.50.XX, widzę że je masz

(jak się domyslam to zmiana RADIA jest najbardziej ryzykowną procedurą i tylko przy tym mozna tak naprawdę UWALIĆ telefon NIEODWRACALNIE? czyli jak inne procedury się nie udadzą to zawsze można cos zrobić a jak z RADIEM to już GAME-OVER?)
Dokładnie tak, jak padnie bateria czy odłączysz telefon podczas wgrywania CLK/MAGLDR czy CWM, nawet podczas wgrywania WP7 robisz Task29 i zaczynasz od nowa, Radio dlatego że masz najnowsze cię omija... ciesz się z tego powodu :P